Aprenem a programar videojocs amb ScratchJr

Amb aquest taller hem desenvolupat principalment la Competència digital, la Competència matemàtica, la Competència comunicativa, lingüística i audiovisual, la Competència d’autonomia i iniciativa personal i la Competència d’aprendre a aprendre.

Durant aquest tercer trimestre la classe dels Planetes hem après a programar els nostres propis videojocs utilitzant ScratchJr.

ScratchJr és un llenguatge de programació visual creat perquè nens i nenes de 5 a 7 anys puguin iniciar-se en els conceptes bàsics de la programació. Permet aprendre a raonar sistemàticament i pensar de forma creativa a nens i nenes d’edats primerenques que no dominen encara la lecto-escriptura.

Setmanalment durant les sessions al laboratori d’informàtica els nens i nenes de Primer hem estat programant per parelles molts videojocs començant per algoritmes més senzills i acabant amb moviments i seqüències molt més complexes. Una setmana produíem un videojoc de forma guiada i pautada utilitzant autònomament el material web del taller on s’introduïen els nous conceptes i que posteriorment experimentàvem a partir de canvis lliures. A la setmana següent havíem de crear-ne un a partir d’un desafiament o repte que havíem de resoldre posant en pràctica tots aquells coneixements que ja havíem treballat en les sessions anteriors.

Tots els coneixements adquirits durant les sessions ens han permès crear fins i tot els nostres propis videojoc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>