LUDWIG VAN BEETHOVEN

BEETHOVEN!
CAM01154

Però…qui era en BEETHOVEN? Fou un compositor, director d’orquestra i pianista alemany que va néixer el 16 de desembre de 1770 i va morir a Austria el 26 de maig de 1827.

Sabieu que va fer el seu primer concert als 7 anys? I que als gairebé 30 anys va començar a perdre oïda fins quedar-se sord més tard? I, tot i així, va continuar escrivint melodies i concerts.

I per què us parlem d’ell? Doncs perquè els alumnes de 6è li hem dedicat un dibuix i fet els honors de tocar en flauta, pel festival de Nadal, la seva obra més coneguda: ODE TO JOY o, el que ve a ser el mateix, L’HIMNE DE L’ALEGRIA. Aquesta obra té la seva història…no us penseu!! L’himne de l’Alegria és un poema escrit pel Schiller que va fascinar a en Beethoven des de ben petit. I el 1792 va decidir musicalitzar-lo. I ves per on, al 1985 es va convertir en l’HIMNE EUROPEU perquè…

CELEBRA ELS VALORS QUE TOTS ELS EUROPEUS COMPARTEIXEN

A Arts and Crafts l’hem pintat tot utilitzant cotons i pintures. Més tard hem dibuixat amb guixos la partitura i repassat amb purpurina. Tot un procés llarg i laboriós però que ens ha quedat d’allò més “xuli”!

Ho voleu veure??? Aquí compartim el nostre petit homenatge… ESPEREM QUE US AGRADI!!!!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>