SANT JORDI – 14

Ramon y Cajal Studios, amb col·laboració amb TV3, us inviten a la preestrena de la nova adaptació de la Llegenda de Sant Jordi. Abans però i, perquè us pugueu fer una idea, se us presenta en primícia el tràiler de la pel·lícula.
 

 

 

SINOPSIS:

La història transcorre en un petit barri de Barcelona, on els nens i les nenes estan cansats d’escoltar llegendes sobre dracs que baixen de les muntanyes per atemorir la gent i prendre’ls els objectes de valor. Però, un dia, tot canvia. Els nens estaven a la Plaça de la Trinitat fent uns tallers quan, de sobte, van sentir un fort soroll.

Els ocells, espantats, van volar cap a llocs més segurs. La gent gran es tancava a casa esperant esdeveniments i, els nens i nenes de la plaça, miraven sorpresos cap al cel per intentar esbrinar què passava. Hi havia molts dubtes; però en una cosa estaven segurs, és tractava d’un drac. Un de veritat!!

Aquella mateixa tarda, tots els alumnes del Ramón y Cajal sortiren al pati de l’escola per intercanviar-se llibres i berenar tots plegats.

 

 

De sobte, com per art de màgia, aparegué el drac. Era un drac com aquells que sortia als contes: gran, verd, amb unes ales enormes que sobresortien del seu cos recobert d’escames i punxes, i amb uns ullals llargs i afilats des d’on sortia fum. Però, per sorpresa de tots, aquell monstre no volia cruspir-se princeses, ni agafar els objectes de valor, ni destruir el barri. Aquell drac era un enamorat de la literatura. Li encantaven els llibres i les seves il·lustracions, els poemes, les obres de teatre… i l’únic que volia era participar d’aquella festa. Llavors, la Raquel, una nena de cinquè, va tenir una gran idea.

–     Per què no li preparen un concurs de dibuixos i relats curts perquè pugui assistir i votar els que més li agraden? – va preguntar.

–     Fantàstic!!! – van respondre els companys i companyes de l’escola.

Així doncs, tots es van posar a la feina i, arribat el dia, van reunir-se al Centre Cívic per escoltar i veure les seves creacions. El drac estava a primera fila!

 

 

Però no només estava el drac. També va assistir la ràdio. D’aquesta manera, les historietes dels alumnes també les podria escoltar tota la gent del barri.

 

 

Tant li va agradar, que va invitar als alumnes de l’escola a assistir a una funció de circ. Allí, els nens podrien veure i gaudir de les actuacions d’un gran nombre de criatures estranyes amb unes habilitats i uns poders extraordinaris que els feien màgics.

Això sí, per entrar-hi, haurien de portar un dibuix. Amb l’ajut dels pares i mares de l’AMPA, van preparar-los i van lliurar-los al drac com entrada.

 

Collage concurs AMPA

 

I, des d’aquell dia i, any rere any, aquell drac d’aparença temible s’acosta per Sant Jordi a visitar als seus amics i amigues del Ramón y Cajal i participar de la festa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>