Transformem les abelles Bee-bots en petites artistes

Amb aquest projecte hem desenvolupat principalment la Competència artística i cultural, la Competència digital, la Competència matemàtica, la Competència d’autonomia i iniciativa personal i la Competència d’aprendre a aprendre.

Durant el final d’aquest tercer trimestre els nens i nenes de Segon ens hem plantejat un repte molt divertit: transformar les abelles Bee-bots de l’escola en petites artistes. Amb l’ajuda de la Celine, una mica d’imaginació i moltes ganes de passar una bona estona aprenent noves tècniques artístiques hem aconseguit unes abelles ben peculiars.

L’objectiu plantejat era el de crear en parelles una carcassa per a la Bee-bot que pogués mantenir un retolador perquè quan caminés anés dibuixant i traçant tot el seu recorregut. Després de crear els primers esbossos, vam utilitzar la tècnica del paper maixé per crear l’estructura. Molts de nosaltres era la primera vegada que utilitzàvem aquesta tècnica. Per pintar-les un cop seques vam utilitzar només els colors primaris i amb l’ajuda de la paleta vam crear els colors més adients per al nostre personatge. Ens hem adonat que comencem a dominar ja molt bé la mescla de colors primaris amb la paleta de pintura.

Un cop acabades les carcasses les vam provar. Vam haver de descobrir quines seqüències d’ordres (algoritmes) permetien a la Bee-bot dibuixar certes figures, programació a la inversa. Per acabar vam crear un mural conjunt al pati amb tot de dibuixos creats per totes les abelles artistes de la classe.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>