Treballem amb Bee-bots a Cicle Inicial

Aquesta setmana els nens i les nenes de Primer i de Segon hem començat a utilitzar les abelles robot Bee-bot als desdoblaments d’Informàtica.

La Bee-bot és un robot en forma d’abella que pot ser programada per realitzar 4 moviments simples (avançar, retrocedir, girar a la dreta i girar a l’esquerra). L’abella-robot executa totes les ordes que nosaltres li hem anat donant per avançat per desplaçar-se sobre una estora quadriculada per resoldre un repte.

Després d’una breu explicació sobre els robots, les funcions de les tecles i les seqüències d’ordres ens vam repartir en parelles per les diferents estores que hi havia pel passadís. El repte que se’ns plantejava era fer arribar l’abella des del panell (posició inicial) fins a la flor sense tocar les pedres que hi havia repartides per la quadrícula. També disposaven de fitxes amb les ordres que volíem que l’abella executés i que anàvem ordenant, provant i configurant.

No vam aconseguir solucionar els reptes a la primera però a mesura que anàvem provant i modificant la seqüència d’ordres (algoritme) cada vegada estàvem més a prop de la solució. Al final alguns de nosaltres vam aconseguir solucionar el repte i fer arribar l’abella a la flor utilitzant una única seqüència d’ordres.

4 comentaris

  1. evany liseloth

    m’ha agradat molt juga amb els bee-bots pero avegades no fella lu que li indicavan i tamve cuan li dunavas a un vuto no u feya cuan li dunavas al go.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>